De winter is de uitgelezen tijd van het jaar om je tuin te verbouwen. Toegegeven, het kan behoorlijk koud zijn om buiten te zijn in de winter maar op het moment dat je in de winter aan je tuin klust komt het qua planning vaak wel goed uit. De tuin gebruik je vaak toch niet in de winter en na de winter komt het voorjaar. En wat is er nou fijner dan in een gloednieuwe tuin het voorjaar tegemoet te treden. In dit artikel geven we je enkele tips over het verbouwen van je tuin en vertellen we je hoe je dit het beste in de winter kan aanpakken.

Meegaan met de mode

Net als In de kledingindustrie en de auto industrie dus ook de industrie van het tuinmeubilair onderhevig aan de modegrillen. Hoewel het in de kledingindustrie vaak gaat om fast fashion en uiterlijk vertoon gaat het In de wereld van het tuinmeubilair meer om praktische zaken. Er zijn constant ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en kostenefficiëntie. Ook op uitstraling zie je dat er door de jaren heen een hoop veranderd. Een goed voorbeeld hiervan is het trellisscherm, welke je enkele decennia geleden nooit in een tuin aantrof maar die tegenwoordig best vaak te zien is. Het is ook belangrijk om niet alleen mee te gaan met de mode maar ook te kiezen voor goede duurzame opties. Kies voor jouw tuin vooral goed hout, aangezien dit vaak het meest onderhoudsintensief is. Hillhout is hierin vaak een goede optie en zeer veelzijdig in te zetten op verschillende punten in je tuin.

Klussen in de winter

En dan het volgende punt: Het klussen In de winter. Het kan behoorlijk koud zijn om op vriesdagen in de tuin te moeten klussen. Gelukkig kan je je kleden tegen de kou. Omdat je te maken zal krijgen met fysieke inspanning is het verstandig om je in veel verschillende dunne lagen te kleden in plaats van enkele dikke. Op die manier kan je een laag uittrekken als je het warm krijgt van de inspanning en als je het koud krijgt kan je weer een nieuwe laag aantrekken. Zorg ervoor dat er altijd een warme kop koffie of chocomel klaarstaat zodat je tijdens de pauze even kan opwarmen met een warme kop in je handen. Een laatste tip is om het klussen in te plannen In de minst koude maand: december. Komt goed uit, want de meeste mensen zijn toch vrij rond de feestdagen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter