Zwanger & Moeder

Wat ik mis sinds ik moeder ben

Op de blog van Lisanne zag ik een artikel voorbij komen met welke dingen ze mist sinds ze moeder is. Ik las vooral veel herkenning en dat bracht me op het idee om ook eens voor mezelf op een rijtje te zetten wat ik mis nu ik moeder ben. Al moet ik natuurlijk wel zeggen dat ik mijn dochter voor geeeeen goud meer kwijt wil. 🙂 Maar toch sta ik in dit artikel even stil bij dingen die nu anders zijn of waar ik minder tijd voor heb.

Niet meer spontaan ergens heen gaan
Even snel ergens heen gaan is er niet meer bij. Alles moeten we vooraf plannen aan de hand van haar voedingen. Er kan uiteraard ook ergens anders worden gevoed, maar het spontane van even de deur uitgaan is er nu even niet meer bij. We maken nu ook veel meer gebruik van een gezamenlijke agenda, eerder gingen we ook veel afzonderlijk van elkaar op pad zonder agenda. Als ze wat groter is zal dit wel weer makkelijker worden denk ik.

Op date met z’n tweeën
Samen uit eten is iets wat we niet heel veel meer doen tegenwoordig. Binnenkort maar eens een oppas regelen zodat we daar verandering in kunnen brengen. Al zijn we in de weekenden al wel een aantal keren gaan lunchen buiten de deur, maar dan staat de kinderwagen naast de tafel.

Series en vlogs kijken op Youtube
Vooral tijdens de eerste weken van mijn zwangerschapsverlof heb ik veel series en vlogs gekeken. Ik had op het eind van mijn zwangerschap soms nog weinig energie om iets anders te doen. Maar toen mijn dochter er eenmaal was veranderde dit direct. Bij een aflevering van een serie moet ik soms terugspoelen om te zien waar het ook alweer over gaat omdat ik een deel heb gemist. Of als ik een aflevering terug wil kijken van Expeditie Robinson besluit ze ineens dat ze toch aandacht wil en komt daar even niks van terecht. Achja hoort erbij hè 🙂

Bloggen
Ik heb in het verleden ook een blog gehad. Daar had ik toen alle tijd voor om (bijna) dagelijks wat online te zetten. Maar met werk, een sociaal leven, een huishouden en een baby is dat toch een stuk lastiger plannen. Al doe ik hard mijn best om enigszins vooruit te werken als ze slaapt. Maar zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt zit er nog niet echt een ritme in mijn blogplanning.

Uitslapen
Oké we mochten niet klagen want ze sliep al met ongeveer 1,5  maand door tot 07:00 uur. Maar nu de wintertijd is ingegaan is het vaker 06:00 uur dat ze alweer wakker is. Meestal valt zij vrij gauw weer in slaap maar blijf ik wakker. Heel irritant haha.

Maar ondanks dat ik bovenstaande dingen mis ben ik, zoals ik al eerder zei, vooral heeeeeeel erg blij met onze dochter. Het is een ontzettend lieve, rustige en makkelijke baby en we genieten volop van haar.

Waar heb jij minder tijd voor nu je moeder bent?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge