Zwanger & Moeder

Waarom je best een voorkeur voor het geslacht van je baby mag hebben

Wil je liever een jongen of een meisje? Vaak krijg je dan het antwoord: ‘Maakt niet uit, als het maar gezond is’. Natuurlijk is een gezonde baby het allerbelangrijkste. Maar toch vind ik dat je je voorkeur (als je die hebt) voor het geslacht van je aanstaande baby best mag uitspreken.

Het uitspreken van je voorkeur voor het geslacht van je baby. Het lijkt iets te zijn wat niet mag of niet zo hoort. Ik krijg soms het idee dat er een taboe op heerst om zoiets te zeggen. Want er zullen ook mensen zijn die tegen je zeggen: ‘Wees blij dat je überhaupt kinderen kunt krijgen’. En ja daar ben je heus ontzettend dankbaar voor, want het is niet vanzelfsprekend om een kindje te krijgen. En dat weet je ook allemaal wel. Maar als je dan eenmaal zwanger bent mag je best dromen en/of hopen op een meisje of jongetje. (net wat je voorkeur heeft 🙂 )

Ook ik had een voorkeur
Al zo lang als ik droom van het moederschap zie ik mezelf met een klein meisje voor me. In de notities van mijn telefoon stond een enorme waslijst met meisjesnamen. Ik zag veel roze kleertjes en een prinsessenkamer voor me. Een jongensnaam vond ik maar ingewikkeld om te bedenken.

Het is natuurlijk ook niet zo dat mijn wereld was vergaan als onze dochter toch een zoon was geweest. Maar het zou wel iets zijn waarbij ik aan het idee zou moeten wennen. Dit komt vooral omdat de wens voor een dochter blijkbaar toch wel erg groot was. Toen de echoscopiste onze baby bij 20 weken medisch helemaal goed had gekeurd kon ik dan ook niet wachten totdat ze het geslacht bekend zou maken. Op het scherm verscheen de zin: ‘Lieve papa en mama, ik ben jullie…… DOCHTER’. Ik was uiteraard erg blij om dat te horen. Eindelijk kon ik beginnen met het shoppen van de roze spulletjes en andere meisjesdingen. 🙂 Nu moet je zeker niet denken dat ik absoluut geen zoon zou willen. Mocht een volgende baby, als dat ons gegund is, een jongen zijn dan ben ik daar uiteraard ook heel erg blij en gelukkig mee.

Herken jij dit gevoel? Verwacht je een jongen, maar had je een voorkeur voor een meisje? Of andersom? Dit zijn heus geen rare gedachten en je ervoor schamen is al helemaal niet nodig. Ik vind dat je zoiets best mag uitspreken naar anderen. Misschien kom je er op die manier wel achter dat er meer mensen zijn die hier tegenaan lopen.

Toch denk ik dat als je baby er eenmaal is dat het allemaal niet meer uitmaakt. Dan voel je zoveel liefde voor zo’n klein, mooi, afhankelijk mensje dat het geslacht je nog maar weinig uitmaakt. 🙂

Uitgelichte foto: Pixabay

Had jij een voorkeur tijdens je zwangerschap?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge