Zwanger & Moeder

Zwangerschapsverlof: 10 dingen die je kunt doen

Nog maar een paar weken werken en dan is het zo ver: je gaat eindelijk met zwangerschapsverlof. Wat doe je in de weken voordat je baby er is?

16 weken vrij! En misschien zelfs nog wel langer als je baby later geboren wordt of als je er nog vakantie aan hebt vastgeplakt.

Uiteraard ga je aan de slag met het inpakken van je vluchttas en het wassen van alle té schattige babykleertjes. Maar er zijn nog veel meer dingen die je zou kunnen doen in deze periode. Uit eigen ervaring weet ik dat wachten op je baby lang kan duren, zeker als je overtijd gaat zoals ik. In dit artikel zet ik een aantal tips voor je op een rijtje.

1. De babykamer afronden
In de afgelopen maanden heb je waarschijnlijk al heel hard gewerkt om iets leuks van de babykamer te maken. Tijdens je verlof heb je uren de tijd om te zoeken op internet naar de laatste spulletjes die de babykamer helemaal af maken. 🙂

2. Een hele serie kijken
Eindelijk kun je ongestoord aan een serie beginnen. En waarom zou je dan stoppen na 1 aflevering? Je hebt alle tijd om er meerdere achter elkaar te kijken. En als je een serie hebt uitgekeken kun je rustig weer aan een nieuwe serie beginnen. 🙂

3. Fotoboeken maken
Foto’s maken doen we veel. Met je telefoon of fotocamera heb je zo een hele verzameling te pakken. Maar vaak blijven ze dan op je pc staan en doe je er weinig mee. Tijdens je verlof kun je met dit klusje aan de slag en een aantal leuke fotoboeken maken.

4. Lezen
Tijdschriften, boeken of kranten waar je de afgelopen periode niet aan toe bent gekomen kun je tijdens je verlof in alle rust lezen. Of koop een nieuw boek. Je hebt er nu alle tijd voor. Heerlijk!

5. Afspreken met vriendinnen
Ga er op uit! Spreek met je vriendinnen af. Ga lekker lunchen, uit eten, naar de film of gewoon lekker een middagje bijkletsen met thee en chocolade of een lekker taartje.

6. Slapen
Lekker in bed blijven liggen als de wekker van je partner gaat of in de middag een extra dutje doen. ZzzZzz….

7. Naar de kapper en/of schoonheidsspecialist gaan
Tijd om jezelf in de watten te laten leggen. Lekker genieten van een gezichtsbehandeling of een zwangerschapsmassage. Dat kun je wel gebruiken op het einde van je zwangerschap. Om het helemaal af te maken ook nog even naar de kapper voor een frisse coupe. Dan ben jij helemaal klaar en relaxed voor de bevalling.

8. Enveloppen voor de geboortekaartjes schrijven
Tijd om adressen te verzamelen, enveloppen te schrijven en plak de geboortezegels alvast op. Dat scheelt je na de geboorte van je baby een hoop tijd.

9. Je huis opruimen
Als je last hebt van nesteldrang wil je dat alles voor elkaar is als je baby komt. Een ideaal moment om te gaan opruimen in huis. Tijd om je make-up, kleding, boeken etc. uit te gaan mesten en spullen die je niet meer gebruikt weg te doen. Want met een baby in huis komen er natuurlijk ook een hoop spullen bij waar je (soms) ruimte voor moet maken.

10. Heel rustig aan doen
Lekker rondhangen in je pyjama tot het begin van de middag. Er is niemand die jou daarop zal aanspreken. Plan je agenda op het einde niet te vol en doe lekker rustig aan.

Maar de allerbelangrijkste tip is toch: geniet nu nog extra veel van de rust en van de tijd met z’n tweeën. Dit klinkt heel standaard en cliché maar het is echt waar. De rust is straks met een baby ver te zoeken. 🙂

Wat deed jij tijdens je verlof?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge