Zwanger & Moeder

Sinterklaas vieren met je baby

Sinterklaas is in het land! De een viert het heel groot met het gezin, de ander maar klein of juist helemaal niet. Wat doe je als je een baby hebt?

Wat doe je met je baby in deze Sinterklaas periode? Hij of zij snapt natuurlijk nog helemaal niks van dit feest. Zet je toch een schoentje en zing je liedjes? Of wacht je daar nog een aantal jaren mee? Als je oudere kindjes hebt is de keuze niet zo moeilijk, dan betrek je je baby er gewoon bij. Maar als je enige kind nog een baby is is het toch allemaal net iets anders.


Ook ik heb er de afgelopen tijd over nagedacht wat ik ermee wilde doen. Mijn dochter is nu vijf maanden oud en heeft natuurlijk nog geen flauw idee wie Sinterklaas is. Maar toch merk ik dat ik haar heel graag kennis wil laten maken met deze leuke traditie. Ook omdat ik zelf veel mooie herinneringen heb aan mijn eigen kindertijd en de periode rondom Sinterklaas. Om maar meteen goed te beginnen ben ik bij de nationale intocht samen met haar voor de televisie gaan zitten. Ze vond het een paar minuten erg interessant maar viel al heel snel in een diepe slaap. Daar zat ik dan met mijn enthousiasme en een slapend meisje op mijn schoot. 🙂

Voor veel speelgoed is mijn dochter natuurlijk nog veel te klein. Ik betrap mezelf erop dat ik in een speelgoedwinkel regelmatig bij schappen met speelgoed sta te kijken waar ze nu nog helemaal niets mee kan. Toch zou ik het liefst sommige dingen nu al willen kopen haha. Herkenbaar? En haar schoen zetten en vullen met snoepgoed heeft nu ook nog weinig zin. Want dan moet ik zelf de snoepjes opeten. 😉

Met familie vieren we dit jaar geen Sinterklaas. Wel zijn er lootjes getrokken voor Kerst dus daar zullen ook wel weer de nodige cadeaus bij komen kijken.

Toch wil ik dit jaar niet helemaal voorbij gaan aan Sinterklaas, ook omdat dit de allereerste keer is met mijn dochter. Zo zing ik regelmatig Sinterklaasliedjes voor haar en ga ik ook nog een paar cadeautjes voor haar halen. Wat nieuwe kleren, een mooie rammelaar of boekje komen natuurlijk altijd wel van pas. Misschien dat ik dan ook voor mijn man en mijzelf nog wat leuks koop. Dan voelt het toch alvast een beetje zoals de pakjesavond van vroeger. Ik kijk ook al enorm uit naar de periode dat ze wat ouder is en het allemaal bewust mee zal maken. Maar ik geniet er nu uiteraard ook nog heel erg van dat ze nog zo klein is. Al hoor ik van andere moeders dat de Sinterklaasperiode wel veel spanning met zich meebrengt voor die kleintjes. Maar dat zal vast ook wel weer goed komen.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Vier jij Sinterklaas met je baby?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge