Zwanger & Moeder

Mijn baby is 5 maanden oud!

Stop de tijd! Mijn dochter is 5 maanden oud. Hoe dan? Voor mijn gevoel ben ik een paar weken geleden bevallen. In dit artikel geef ik je een update over hoe het gaat met eten, slapen etc.


Slapen
Wij zijn gezegend met een meisje dat houdt van slapen ‘s nachts. In de eerste 1,5 maand zaten we nog met een nachtvoeding, maar dat schoof steeds verder door naar de ochtend. Sinds half augustus slaapt ze helemaal door. 🙂 Uiteraard zijn er nog weleens nachten bij dat ze voor 07:00 uur wakker is en geluidjes ligt te maken. Ook was haar ritme aan het begin van de wintertijd een beetje in de war, maar inmiddels slaapt ze weer lekker verder. Mijn man en ik hebben dus vrij weinig te klagen. Van dichtbij weet ik dat het ook heel anders kan gaan, dus voor nu prijzen we onszelf er gelukkig mee.

Overdag wisselt het heel erg hoeveel ze slaapt. De ene keer slaapt ze ‘s ochtends maar drie kwartier en ‘s middags een aantal uren achter elkaar. Maar laatst had ze op de opvang bijna de hele ochtend geslapen en was ze ‘s middags weer veel meer wakker. Daar valt dus nog niet echt een ritme in te ontdekken op dit moment.

Controle op het consultatiebureau
Begin december stond er een bezoek aan het consultatiebureau op de agenda. Tijd voor een check door de verpleegkundige. De laatste keer was alweer 2 maanden geleden. Ik was dan ook erg benieuwd hoe lang en zwaar ze zou zijn. Met 6050 gram en 65,8 cm werd ze helemaal goedgekeurd. Qua lengte zit ze net iets boven het gemiddelde, met haar gewicht net eronder. Maar de verpleegkundige vertelde dat ze helemaal tevreden is dus dat was fijn om te horen. We hoeven pas weer te komen als ze 7 maanden oud is.

Eten
Naast haar flesjes melk zijn we bij 4 maanden ook begonnen met de oefenhapjes. Gepureerde bloemkool of banaan zijn tot nu toe de maaltijden die ze dan meestal voorgeschoteld krijgt. Ik moet zeggen dat de bloemkool beter naar binnen gaat dan de banaan. Ze blijft er uiteraard nog steeds vies bij kijken en drukt vaak met haar tong alles weer naar buiten haha. De verpleegkundige van het consultatiebureau zei dat we haar eventueel ook een broodkorst zouden kunnen geven om op te sabbelen. Dit hebben we nog niet geprobeerd.

Haar voedingsschema met flesjes was 5x 180 ml, maar inmiddels zijn we sinds dit weekend overgestapt op 4x 210 ml. Dit gaat erg goed, vaak gaat de fles helemaal leeg of blijft er nog een klein bodempje melk achter.

En verder?
Onze dochter is een ontzettend lieve, rustige en makkelijke baby. Sinds een week is ze heel druk met het draaien van de rug naar de buik. Ik vind het mooi om te zien hoe ze steeds meer kan en de wereld aan het ontdekken is. Ook bij de opvang rolt ze zichzelf om in de box. Dit vond een jongetje dat bij haar in de box lag iets minder grappig. Ze lag namelijk bijna bovenop hem en besloot ook nog even om hem beet te pakken en aan zijn haren te trekken *oeps* haha.

Thuis kan ze zich op haar speelkleed en in de box meestal goed vermaken. Dat is vooral handig als je tussendoor op een andere verdieping even de was wilt ophangen of douchen. Maar ze houdt er ook heel erg van om op schoot te zitten en lekker te knuffelen. Uiteraard zijn er ook momenten dat ze (veel en hard) huilt of jammert. Of alleen maar gedragen wil worden terwijl ik eigenlijk andere plannen had. Maarja ach dat hoort er ook bij. 🙂

Bedankt voor het lezen!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge