Zwanger & Moeder

Dingen die ik nooit zou doen, totdat ik zelf moeder werd

Tijdens mijn zwangerschap heb ik vaak geroepen dat ik bepaalde dingen absoluut niet zou doen als mijn dochter er eenmaal zou zijn. Inmiddels kan ik de conclusie trekken dat dit toch wel een beetje mislukt is. Benieuwd over welke dingen ik het heb? Lees gauw verder!

Over mezelf in 3e persoon praten
‘Mama gaat even een flesje voor je maken’, ‘Mama gaat even schone kleertjes voor je pakken’. Vooraf dacht ik bij zulke uitspraken: ‘doe niet overdreven door jezelf de hele tijd mama te noemen’. Inmiddels betrap ik mezelf erop dat ik toch regelmatig ook zo over mezelf in 3e persoon tegen mijn dochter loop te praten haha.

Mijn kind allerlei rare bijnaampjes geven
De rillingen liepen me nog net niet over de rug als ik andere mensen rare bijnamen of een verklein versie van de voornaam hoorde gebruiken voor hun kind. Maar ook hier maak ik mezelf inmiddels toch wel echt schuldig aan *oeps*.

Veel foto’s plaatsen op Social Media
Een hele Instagram feed vol met babyfoto’s, dat zou mij niet gebeuren zei ik. Nou inmiddels kan ik ook daarin toch wel de conclusie trekken dat sinds mijn dochter er is de meeste foto’s van haar zijn. Maar ze is dan ook zo ontzettend leuk, schattig en lief dus ik blijf maar foto’s maken en het liefst wil ik de meeste ook delen met iedereen. Maar de laatste tijd probeer ik het ook wat af te wisselen met ander soort foto’s. Dus er zit weer iets meer variatie in, voor zo lang als het duurt. 😉

Mijn baby slaapt gewoon in haar eigen slaapkamer
Ik had vooraf in gedachten dat mijn dochter na een tijdje (ongeveer 3 maanden ofzo) naar haar eigen kamer zou gaan. Eind deze maand is ze al een halfjaar oud en ze slaapt nog steeds naast ons bed. Lekker dichtbij! Nu moet ik ook wel erbij zeggen dat ze heel makkelijk is en ‘s nachts doorslaapt. Dus tja voor nu laat ik haar nog lekker naast me slapen.

Mijn man ‘papa’ noemen
Ik probeer heel hard om mezelf dit af te leren want ik vind het vreselijk. Ik zeg regelmatig papa tegen mijn man als ik zogenaamd namens mijn dochter tegen hem praat haha. Maar ik doe dus wel heel hard mijn best om het niet meer te doen want als ik het bij anderen hoor vind ik het super irritant. 🙂

Waar maak jij je schuldig aan waarvan je vooraf zei het niet te zullen doen?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge