Zwanger & Moeder

10x wat je niet wil horen als je zwanger bent

Zwanger? Grote kans dat mensen in je omgeving er opmerkingen over gaan maken. Soms komen er uitspraken voorbij die je als zwangere vrouw liever niet hoort. In dit artikel deel ik er een aantal met je.

Een aantal van onderstaande opmerkingen heb ik zelf ook voorbij horen komen tijdens mijn zwangerschap. Sommige daarvan vond ik heel irritant en soms zelfs onbeschoft.

Ben je niet bang voor de bevalling?
Nee, want ik weet toch niet wat ik kan verwachten? Iedere bevalling is weer anders. Ik zie het allemaal wel en laat het over me heen komen. Het kindje moet er hoe dan ook uit. 😉

Je gaat toch wel borstvoeding geven hè?
Waarom is dat zo interessant om te weten? Op flesvoeding doet een baby het ook prima. Het is afwachten wat wel of niet gaat lukken. Ik zie het allemaal wel als het zo ver is.

Horror verhalen over bevallingen van anderen
Waarom? Wat moet ik met de informatie dat iemand volledig is uitgescheurd? Sneu voor diegene maar dat hoeft niet te betekenen dat het mij ook zal overkomen.

Jouw buik is best klein. Groeit je kindje wel goed?
Als de verloskundige tevreden is en de baby goed groeit en beweegt in buik hoef jij je daar niet druk over te maken. Ik vond het juist wel fijn dat ik niet een megabuik hoefde mee te slepen.

Hoeveel kilo ben je aangekomen?
Is dat zo interessant om te weten? Als ik daar iets over kwijt wil dan hoor je het vanzelf. 🙂

Je waggelt
Goh echt? Dat hoort erbij op het einde van de zwangerschap. Al moet ik zeggen dat het bij mijzelf wel meeviel.

Ken jij het verhaal van ….? Haar baby werd doodgeboren na een gezonde zwangerschap van 9 maanden.
Ook ik kreeg zo’n verhaal te horen op het einde van mijn zwangerschap. Vreselijk voor degene die het overkomt, maar ook niet echt fijn om te horen als je zelf hoogzwanger bent. Ik ben er wel even naar van geweest en was steeds opzoek naar bewegingen in mijn buik.

Was het gepland of een ongelukje?
Serieus? Echt zeer onbeschoft om zo’n vraag te stellen…

Wacht maar tot hij/zij geboren is…
Dan wat? Dat jij een baby hebt die slecht slaapt of veel huilt, wil niet zeggen dat die van mij dat ook zal doen. Ik zie het wel als de baby er eenmaal is.

Is je baby er al? (als je de 40 weken voorbij gaat)
Wachten duurt lang. Voor je omgeving ook, maar voor jezelf helemaal. Ik werd op het eind van mijn zwangerschap gek van deze vraag. Tuurlijk is het heel lief dat iedereen meeleeft, maar als je bij 41 weken en 3 dagen nog steeds geen baby hebt wordt het wel vervelend. Je krijgt heus wel bericht hoor als de baby er eenmaal is. 🙂

Bron uitgelichte foto: Pixabay

Welke irritante opmerkingen kreeg jij tijdens je zwangerschap?

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  D. Barhorst-Weller
  januari 21, 2019 at 6:25 pm

  Irritant commentaar nr. 1 als je klaagt over je dagelijkse (heel de dag durende) misselijkheid:
  ‘Tja, het hoort erbij’ of ‘je wilde het zelf hoor!’
  Alsof ik dat niet weet! Ik wilde dolgraag zwanger worden, maar de kwaaltjes maken normaal functioneren erg lastig soms. En een beetje begrip zou wel fijn zijn.

Leave a Reply

CommentLuv badge