In the spotlight!

In the spotlight #1: Mommy to be Kirsten (Itruelyme.nl)

Weer een nieuwe rubriek op The Mommy Magazine namelijk ‘In the spotlight’. In deze rubriek kun je allerlei verschillende soorten mensen en/of bedrijven verwachten waarvan ik vind dat ze in de spotlight gezet moeten worden. 🙂 Er zullen daarbij verschillende onderwerpen aan bod komen: zo kan het gaan over een zwangerschap, wonen in het buitenland, het runnen van een webshop etc. Vandaag trapt mommy to be Kirsten van Itruelyme.nl deze rubriek af.Wie ben je? Stel jezelf eens voor.
Hi! Mijn naam is Kirsten, ik ben 24 jaar oud en mommy to be. Ik ben in juni 2017 getrouwd met mijn grote liefde Dylan en in januari 2019 verwachten wij ons eerste kindje. Een zoon! Daarnaast ben ik al mama van onze Golden Retriever Baco die we eigenlijk vaker `Sjonnie´ noemen omdat hij nogal gekke streken heeft en echt een boefje is.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik een stay at home mommy to be. Op het moment zit ik thuis met een uitkering. Niet specifiek iets om heel trots op te zijn maar soms lopen dingen zo in het leven. Ik had verwacht dat ik mijn zaken altijd goed voor elkaar zou hebben maar dit soort dingen kan je niet altijd vooruit plannen. Ik ben altijd heel ondernemend. Ik heb een eigen blog sinds 2012 en die probeer ik nu nog dagelijks bij te houden met leuke artikelen. Daarnaast probeer ik me te focussen op de mooie komst van ons kindje. Ik run natuurlijk nu een huishouden. Dat deed ik al maar nu is dat natuurlijk nog meer op mij aangewezen. Er is in huis altijd wel iets om te doen gedurende de dag. Ik heb me nog niet verveeld sinds ik thuis ben. Zie het als een eerder zwangerschapsverlof dan gepland.


Hoe verloopt je zwangerschap tot nu toe?
Op het moment van schrijven ben ik 27 weken zwanger. De zwangerschap verloopt redelijk soepel naast alle lichamelijke veranderingen die je door moet gaan. Het is allemaal heel nieuw omdat dit natuurlijk ons eerste kindje is. Ik had niet verwacht dat je lichaam zoveel moest doorstaan om een nieuw leven te maken, wat bijzonder!

Heb je last van kwaaltjes?
Tot 6 á 7 weken heb ik nergens last van gehad. Daarna kwam de zwangerschapsmisselijkheid als een klap in mijn gezicht. Ik wist wel dat mijn moeder heel ziek was van mij en mijn broertje maar dit had ik niet verwacht. Het heeft ongeveer tot week 15 geduurd en daarna was het gelukkig over. Gedurende de verdere weken begin ik wel te merken dat de dagelijkse dingen niet allemaal meer zo gemakkelijk gaan. Ik heb de laatste tijd wat last van bekkeninstabiliteit en mijn lichaam voelt soms gewoon oncomfortabel aan. Ook doet mijn buik nog wel eens zeer maar dat is dan gewoon een soort groeispurt van de kleine man in mijn buik.


Hoe bereid je je voor op de komst van jullie kindje?
Ik ben altijd wel iemand geweest die super goed voor is bereid op alles. Zo ook met deze zwangerschap. Voor dat we goed gekeurd waren met de 12 weken echo had ik al wat spulletjes voor de babykamer gescoord en die is ook nu met 27 weken zo goed als af. Meneer heeft meer kleding dan papa en mama samen en eigenlijk is de gehele babyuitzet compleet. Op klagen van opa’s en oma’s aan toe want er is niks meer om te geven. Wij vinden zelf dat deze baby onze verantwoordelijkheid is dus dan moet je alles goed voor elkaar hebben toch? Gelukkig voelen Dylan en ik ons er goed bij dus daar gaat het om. Er zal vast nog genoeg zijn wat we straks kunnen gebruiken voor de kleine man.

Wil je thuis of in het ziekenhuis bevallen?
Mijn gevoel zegt al vanaf het moment dat ik zwanger ben dat ik thuis wil bevallen. Ik weet niet waarom maar dat is het gewoon. Het enige wat me tegenhoudt is dat als ik wel naar het ziekenhuis moet het ongeveer 30 min rijden is voor dat we er zijn. Dat vind ik wel een eng idee en ik weet niet of ik het wel kan zonder pijnbestrijding. Ik heb denk ik al te veel gezien van One Born Every Minute op TLC met al die bevallingsverhalen. Aanstaande maandag moeten we naar de verloskundige dan gaan we het er uitgebreid over hebben. Ben benieuwd of ik bij mijn instinkt blijf.


Waar kijk je het meest naar uit?
Ik ben best wel zorgelijk aangelegd. Ik wil altijd voor iedereen zorgen, helpen en een steentje bij kunnen dragen. Daarom kijk ik ook gewoon heel erg uit naar de komst van onze kleine man. Het lijkt me geweldig om verantwoordelijk te zijn voor een nieuw leven. Iemand die mij mama gaat noemen en niet zonder mij kan zoals ik niet zonder mijn eigen mama kan. Dat is heel bijzonder en echt iets waar ik naar uit kijk.

Waar zie je het meest tegenop?
Misschien toch wel de bevalling. Het idee dat dit baby’tje vrij gemakkelijk in mijn buik is gekomen maar er ook een keer uit moet. Wat niet zo heel gemakkelijk schijnt te zijn. Daar ben ik wel een beetje bang voor. Ik neem mezelf maar voor dat wij als vrouwen gemaakt zijn om dit te doen, ik weet alleen niet of ik het ook allemaal zo sterk kan als anderen. Ik hoop ook gewoon dat Dylan en ik dit jongetje een mooi leven samen kunnen bieden en dat we de beste versie van onszelf als ouders kunnen zijn zonder te streven naar perfectie want dat is voor niemand haalbaar.

Borstvoeding of flesvoeding?
Ik was eerst heel erg op borstvoeding tegen, ik wilde graag de fles geven omdat me dat ‘gemakkelijker’ leek. Als het dan even te zwaar zou zijn kan ik mijn kindje inclusief fles makkelijk afgeven aan Dylan of aan andere naasten. Maar omdat ik denk dat ik misschien toch wel goed ga zijn in borstvoeding gezien het lekken van mijn borsten wat al vrij snel begon tijdens deze zwangerschap ga ik toch borstvoeding proberen. Zodra het niet werkt ga ik er gewoon mee stoppen zonder het mezelf kwalijk te nemen. Dat is in ieder geval mijn voornemen. Ik hoop dat de kraamzorg en mijn naasten dit ook zullen respecteren. Ik ga met niemand een strijd aan om dit onderwerp en hoop dat niemand dat met mij doet. Fingers crossed!

Waar ben je zelf online te vinden? (eigen website etc.)
Zoals ik al aangaf heb ik zelf al een blog sinds 2012. Mijn artikels zijn te vinden op www.itruelyme.nl
Dit is ooit begonnen als beauty blog en is inmiddels uitgegroeid tot een mommy en lifestyle blog. Ik deel mijn leven als aanstaande jonge moeder, over glutenvrij eten en het omgaan met Coeliakie, lifestyle, home en beauty. Eigenlijk alles wat ik leuk vind. Ik vind het ontzettend leuk dat ik na al die tijd nog steeds contact heb met Heleen want wij kennen elkaar ook al echt een aantal jaren. Super leuk! Ik vond het leuk mezelf voor te stellen en hopelijk in de toekomst nog eens wat te schrijven over mijn eigen leven als mommy (to be). Neem ook zeker eens een kijkje op mijn website.

Liefs, Kirsten

1 Comment

  • Reply
    gea
    november 3, 2018 at 10:07 pm

    Wat een leuk rubriek! Leuk om te lezen aangezien ik zelf ook een tommy to be ben die erin veel herkend.

Leave a Reply

CommentLuv badge