Reviews

Louis Widmer Baby Pure – verzorgingslijn voor de allerkleinsten

Een babyhuid is erg gevoelig en vraagt om extra zorg en aandacht. Louis Widmer heeft  daarom de lijn ‘Baby Pure’ op de markt gebracht, speciaal voor de allerkleinsten. Milde producten om de huid van je baby mee te reinigen en te verzorgen.


Een tijdje geleden kwam er een groot pakket binnen vol met producten uit de nieuwe babylijn van Louis Widmer, genaamd: BabyPure. Samen met mijn dochter heb ik inmiddels alle producten getest en in dit artikel kun je meer lezen over onze bevindingen.

De Louis Widmer Baby Pure-lijn bestaat uit een verzorgende lotion, verzorgings- en massageolie, weer- en windcrème, luiercrème en shampoo en waslotion. Alle producten zijn voorzien van dit super schattige konijntje. 🙂


De milde weer- en wind crème beschermt de babyhuid tegen gure wind en kou. Na gebruik is de huid van mijn dochter erg zacht. De formule bevat jojoba olie, karitéboter, panthenol en vitamine E. De crème is zowel geschikt voor het gezicht als lichaam. Panthenol brengt de huid tot rust en verzacht roodheden en irritaties. De water/olie formule en het wasachtige bestanddeel ProBarrier CLR zorgen voor optimale bescherming van de huid tegen kou en wind. Ik heb de crème dan ook regelmatig op het gezichtje van mijn dochter gesmeerd voordat we buiten een wandeling gingen maken. Ook voor de droge plekjes die ze af en toe had is dit een ideale crème, die verdwenen binnen no time. De crème is gemakkelijk te doseren en voelt prettig aan.


De verzorgende lotion is een ideaal product om te gebruiken nadat je kleine in bad is geweest. De lotion beschermt de droge huid van je baby en zorgt voor een langdurige hydratatie. Je kunt de lotion zowel op het lichaam als in het gezicht van je kindje gebruiken. Deze lotion is erg zuinig in gebruik, trekt snel in, plakt niet en heeft een neutrale geur.


De verzorgings- en massage olie trekt snel in, ruikt licht zoetig en plakt niet. Normaal ben ik niet zo’n grote fan van het smeren met olie, want meestal plakt het aan alle kanten en trekt het niet goed in. Maar deze is zeker weten goedgekeurd. Wil je graag een massage geven aan je baby? Daar is dit product ook erg geschikt voor. Verder bevat de olie natuurlijk jojoba-, amandel- en zonnebloemolieën, die verzachten irritaties. Je kunt deze olie daarom ook heel goed gebruiken voor het reinigen van babybilletjes en bij het verzachten en losweken van berg. De olie zit in een handige verstuiver. Je hoeft maar een klein beetje op je hand te spuiten om het vervolgens in te masseren op de babyhuid.


De Shampoo en waslotion is erg zacht, crème-achtig en prikt niet in de ogen dankzij de wasvrije formule. De shampoo en lotion zijn geschikt voor de huid en het haar van je kleintje. De shampoo is gemakkelijk uit te spoelen en dat is met een kleintje (die niet van een douchestraal op haar hoofd houdt) wel heel erg fijn. 🙂

Zoals eerder gezegd bevat de BabyPure lijn milde producten om de tere, gevoelige babyhuid te reinigen en te verzorgen. De huid van mijn dochter reageert er erg goed op. Haar huid voelt, na gebruik, lekker zacht aan. Je kunt daardoor goed merken dat er geen rare ingrediënten in de producten zitten die normaal zouden kunnen zorgen voor irritatie op de zeer gevoelige babyhuid.

De BabyPure producten bevatten namelijk geen:

 • Parfum
 • Kleurstoffen
 • Minerale oliën
 • Siliconen
 • Alcohol
 • Parabenen
 • PEG-emulgatoren
 • Nanomateriaal
 • Microplastics

Als je nog op zoek bent naar fijne producten voor de verzorging van je baby kan ik deze lijn zeker aanraden.

De adviesverkoopprijzen zijn als volgt:

– shampoo en waslotion: €12,90 (200 ml)
– verzorgende lotion: €15,90 (200 ml)
– verzorgings- en massageolie: €16,90 (150 ml)
– weer & wind crème: €12,90 (50 ml)

Wil je weten waar je deze producten kunt kopen? Klik dan hier voor de geselecteerde Louis Widmer verkooppunten.

Ben jij al bekend met de producten uit de Baby Pure lijn?

 

*dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk of PR-bureau. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  CommentLuv badge