Recepten

Recept: Brownies met Oreo


Brownies en Oreo, wie is er niet gek op? Ik ben fan! <3  Samen in een gerecht is het dan helemaal de perfecte combinatie natuurlijk. Vandaag ga ik een recept met jullie delen wat heel makkelijk en snel te maken is. Al trek gekregen van de foto? Lees dan heel gauw verder voor dit makkelijke recept!

Je kunt er ook voor kiezen om de brownie zelf te maken in plaats van een pakje te gebruiken. Ik heb er deze keer voor gekozen om de bakmix van Dr. Oetker te gebruiken zodat het sneller klaar was.


Wat heb je nodig?
– een doosje met Oreo koekjes
– een pak Brownies
– 100 ml water
– 50 gram boter/margarine
– een kom waar het mengsel in kan
– een mixer
– een lepel

Hoe maak je het?
Verwarm allereerst de oven voor. Bij een elektrische oven is dat op 180 graden en voor een hete lucht oven op 160 graden.

Haal de boter van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur is. Mix de boter in een kom tot een romige crème. Vervolgens kun je de browniemix en het water toevoegen. Dit mix je op de laagste stand tot een glad geheel.


Ik heb daarna de Oreo koekjes in kleine stukjes gebroken en die met een lepel door het beslag heen geroerd. Laat een paar Oreo’s over, deze heb je straks nog nodig om de bovenkant van de brownie mee te versieren.


De overgebleven koekjes breek je vervolgens in iets grotere stukken en druk je op verschillende plaatsen in het beslag. De brownie is nu klaar om in de oven te gaan! Het gaat vervolgens ontzettend lekker ruiken in huis. (dan duren 40 minuten best lang voordat het klaar is vind ik 🙂 )

Na 40 minuten in de oven is je brownie klaar. Laat hem eerst goed afkoelen voordat je de vorm verwijdert.

Tip: Ook erg lekker als toetje met een bolletje ijs erbij!

Eet smakelijk!

Heb jij nog een leuk recept met Oreo? Of weet je nog een andere lekkere combinatie met een brownie? Ik ben erg benieuwd! 🙂

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    gea
    oktober 11, 2018 at 4:58 pm

    Dat ziet er zeker ontzettend lekker uit.

Leave a Reply

CommentLuv badge