Recepten

Arretjescake met Maltesers

Vandaag deel ik één van mijn lievelingsrecepten met je: Arretjescake met Maltesers. Ik krijg altijd veel enthousiaste reacties als ik het op tafel zet. Benieuwd hoe je het maakt? Lees gauw verder!

Nu zul je misschien denken: ‘Arretjescake? Nooit van gehoord’. Het is een cake die niet wordt gebakken. Je hoeft de cake alleen maar een nacht in de koelkast te zetten en kunt het daarna serveren. Het schijnt een echt streekgerecht te zijn, in Limburg noemen ze het bijvoorbeeld pletskeskoek. Je kunt er allerlei ingrediënten aan toevoegen, maar ik deel in dit artikel mijn favoriete versie met je.

Wat heb je nodig?
– 300 gram suiker
– 3 eieren
– 8 gram vanillesuiker
– 10 el cacaopoeder
– 250 gram ongezouten roomboter
– 240 gram theebiscuitjes
– 1 zak Maltesers (175 gram)
– een garde
– een mixer
– een schaal of springvorm

Hoe maak je het?
1. Klop de eieren luchtig in een kom en voeg daarna de suiker, vanillesuiker en cacaopoeder toe. Klop dit met de mixer op de hoogste stand ongeveer 5 minuten goed door. In de tussentijd smelt je de roomboter in een pannetje. Voeg daarna de gesmolten boter toe en meng het tot een glad geheel.

2. Tijd om de biscuitjes en Maltesers toe te voegen. Breek alle biscuitjes in stukjes en strooi die over het chocolademengsel heen. Bewaar een paar Maltesers om de bovenkant mee te versieren. De rest van de zak gooi je leeg over het chocolademengsel. Vervolgens roer je de biscuitjes en Maltesers met een lepel door het mengsel heen.

3. Daarna bekleed je een bakvorm met bakpapier. Hier stort je vervolgens het beslag in. Verdeel het mengsel goed over de vorm en druk het aan met een lepel. Druk de overgebleven Maltesers in de bovenkant om je cake mee te versieren.

4. Plaats de bakvorm in de koelkast en laat deze een hele nacht daar staan. De volgende dag kun je de vorm verwijderen en de arretjescake in stukjes snijden en serveren.

Eet smakelijk! 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge